Pritisk in kako to vpliva na naše delo

Včasih se znajdemo v situaciji, ki je stresna. Na primer moramo narediti veliko stvari naenkrat oziroma v najkrajšem možnem času. To lahko vpliva pozitivno ali negativno na človeka. Nekateri ljudje delajo zelo dobro ko so pod pritiskom in naredijo veliko v kratkem časovnem obdobju. Drugi se zmedejo in se enostavno ne najdejo v zmedi ki jo pritisk lahko prinese.

Pritisk lahko traja le kratek čas, nekateri pa konstantno delajo pod pritiskom. Če traja kratek čas, nas lahko zmede lahko pa smo zelo dobri in presenetimo sami sebe. Lahko nas naenkrat pokliče deset strank, ki želijo da nekaj naredimo in enostavno ne moramo dihati. Delo se vseeno opravi dobro ali pa površno.

Po navadi, ko smo pod pritiskom za kratek čas, lahko v tem času naredimo več stvari, kot bi jih po navadi naredili v celem delavnem dnevu. Zato ljudje, ki konstantno delajo pod pritiskom, po navadi naredijo več kot kdorkoli drug.

Pritisk in kako to vpliva na naše delo

Ljudje, ki ne delajo dobro pod pritiskom pač niso za tako delo. Ker si podjetja ne morajo privoščiti površnosti, saj jih to lahko stane. Zato take ljudi dajo raje na neko manj stresno delavno mesto. Vsak lahko proba delati ko je pod stresom, lahko mu uspe, ali pa ne. Lahko tudi mu enkrat uspe drugič pa ne. Je čisto odvisno od situacije in od človeka.

Ljudje, ki znajo delati pod stresom, imajo zelo lepo zorganiziran čas in vedo točno kam kaj spada, kaj je treba narediti najprej, kaj je bolj pomembno in kaj manj. Znajo tudi zelo dobro komunicirati tako s strankami kot s sodelavci, kljub temu, da so v stresni situaciji on ostali okoli njih morda niso.

Vsak človek je kdaj pa kdaj pod pritiskom tako v službi kot tudi doma. Odvisno je od vsakega posameznika, kako odreagiran na pritisk. Pozitivno ali negativno, ampak vedno se da situacijo rešit in umirit.