Električni pastir je idealna rešitev, če imate ovce

Moj oče se je odločil, da bo nabavil ovce, ker ima velik travnik, katerega zaradi let ne more več kositi, tako so mu svetovali, da naj ima ovce, seveda pa bo moral poskrbeti, da ovce ne bodo šle kam drugam in zato je električni pastir še kako pomemben, brez njega ovc skoraj ne more imeti. 

Komaj sem ga prepričal, da mora imeti električni pastir, ker on je hotel narediti kar navadno ograjo, jaz pa sem že videl, kako so navadne ograje preslabe za ovce. Tako sva se skoraj skregala, ko sem trdil, da potrebuje električni pastir, ona pa je hotel narediti po svoje. Potem pa mu je sosed isto rekel, da če želi imeti malo dela in da ne bo imel problemov je električni pastir najboljša rešitev. 

Ovce so bile naročene naslednji teden in potrebno je bilo vse narediti. Moj oče po navadi vse dela tako na hitro in na pol, vedel sem da me potrebuje, čeprav on vedno pravi, da ne potrebuje nikogar, potem pa ko mu pomagaš, še kako rad vidi. Tako sem te dni predenj so pripeljali ovce pomagal pripraviti vse, da bo res pripravljeno za prav. Napeljala sva električni pastir skozi naokoli, tako da ovce res ne bodo mogle nikamor, seveda pa je bilo potrebno narediti vhod, da on lahko potem z traktorjem vozi ven in noter. 

Kar sva se pošteno utrudila, ni tako preprosto kot izgleda, električni pastir ti vzame kar nekaj časa, da ga postaviš tako kot mora biti in da potem vse pravilno dela. Potrebno je bilo tudi narediti prostor, kjer se bodo ovce zadrževale ponoči in ob slabem vremenu, spet je on mislil vse narediti kar po domače, jaz pa sem predlagal drugače. Na koncu je bil le napeljan električni pastir in postavljen prostor en dan pred ovcami, ampak nama je uspelo.