Nadležne in najpogostejše alergije, ki vam jo lahko pošteno zagodejo

Skoraj vsaka druga oseba ima razvito avtoimunsko bolezen, ki se imenuje alergija in tako povzroča ljudem kar precej preglavic, namreč alergije se pojavijo takrat, ko se imunski sistem odzove na tuje snovi, ki povzročajo alergijsko reakcijo. Zelo pogostokrat se alergije pojavijo v spomladanskem obdobju zaradi cvetnega prahu ter zaradi pikov raznih insektov.

Veliko ljudi odkrije svoje alergije šele v kasnejših obdobjih, namreč zmotno je dejstvo, da so zagotovo vse alergije odkrite v zgodnjem otroštvu. Nekateri ljudje imajo bolj močne alergijske reakcije, ki jih je potrebno nadzorovati z določenimi zdravili, nekateri pa imajo bolj blago obliko, ki ne zahteva nujne zdravstvene oskrbe in nadzora.

 

Alergija na določeno vrsto živil

Najbolj pogosta vrsta alergij so alergije na določeno vrsto hrane. Namreč osebe, ki so alergične na določeno živilo, nikakor tega živila ne smejo zaužiti, saj pride tako do hude alergijske reakcije, ki včasih zahteva zdravniško pomoč. Ob alergijski reakciji ljudje dobijo izpuščaje, zateče jim grlo in tako posledično pričnejo težje dihati ter se dušiti. Velikokrat so alergije na hrano tako hude, da se je oseba ne sme niti dotakniti, saj že to sproži alergijski proces.

Najbolj pogosta živila, ki izzovejo alergije, so oreščki, škrob, mleko in mlečni izdelki, jajca, pšenica, školjke, rakci, ostala morska hrana in ribe.

Nadležne in najpogostejše alergije, ki vam jo lahko pošteno zagodejo

 

Cvetni prah, uničevalec spomladanskih sončnih dni

Najbolj grozen občutek je tisti, ko je potrebno oditi po opravkih in zapustiti stanovanje, zunaj pa vse cveti in cveti. To seveda ne predstavlja nikakršen problem za večino ljudi, vendar pa je za ljudi, ki so alergični na cvetni prah, to prava mora, saj so takšne vrste alergije zelo nadležne.

Oseba, ki ima alergijo na cvetni prah, konstantno kiha, ima zelo zamašen nos, težko diha, njene oči pa so vedno solzne in srbeče.

Da bi oseba čim lažje prebrodila samo cvetenje okoli nje, lahko uporablja pripomočke za odmašitev nosu, nosi zaščitna očala ali pa protialergijske tablete.